Talvikirja


Olen aina ollut jouluihminen ja haalinut varhaisessa vaiheessa kirjastosta kaikki talviteemaiset ja jouluun liittyvät ruoka- ja käsityökirjat itselleni ja imenyt itseeni inspiraatiota, ideoita ja tunnelmia. Tästäkin kirjasta sellainen pieni tuntu tuli vaikka joulu ei enää olekaan entisenlainen.
Kadonneen joulufiiliksen voi kuitenkin saada esiin kun vähän ja pikkuhiljaa sitä yrittää nostattaa, esimerkiksi niillä asioilla jotka sen joulufiiliksen on aiemmin saanut esiin. Jouluaskartelut, leivonnaiset, piparintuoksu, kynttilät… Ja vaikka itselleni joulu ei enää ole sellainen tunnelmaltaan kuin se oli ennen, silloin kun isä ja äiti vielä elivät, niin ihan kokonaan en toivoani ole heittänyt. Ehkä se joulumieli sieltä vielä tulee..muotoaan muuttaneena.
Talvikirjan tekijöiden ajatuksena on ollut antaa valoa talven pimeyteen, inspiraatioita ja vinkkejä siihen, miten selvitä pitkistä harmaista talvikuukausista. Se on siis myös asennekysymys. Kaikesta voi löytää negatiivisten puolien lisäksi myös niitä positiivisia puolia. Talvi on mielentila.
Talvikirja keskittyy talvikuukausiin marraskuusta helmikuuhun. Kirjassa leivotaan, askarrellaan, tehdään käsitöitä ja inspiroidutaan siitä mitä talvella on meille antaa.
Talvikirja on

Lue koko postaus tästä