Tammisaaren joulumarkkinoilla

*Yhteistyössä VisitSouthCoastFinland

Viime lauantaina sain kutsun VisitSouthCoastFinlandilta lähteä etsimään joulutunnelmaa Tammisaaren joulumarkkinoilta. Joulumarkkinoilla on aina oma tunnelmansa, oli ne sitten missä päin maailmaa vain. Ulkona vielä viime viikonloppuna joulutunnelma oli kaukana ja kylmä viima vaati vetämään kaulahuivin tiukemmin kiinni kaulan ympärille. Kylmästä viimasta huolimatta markkinoilla oli lämmin tunnelma.
Moni oli varmasti tullut hankkimaan erilaisia joulukoristeita, herkkuja ja lahjoja markkinoilta, mutta veikkaan, että suurin syy monelle oli tulla markkinoille nähdäkseen muita tammisaarelaisia.  Iloinen puheensorina kuului ympäri markkinoita.  Se toi oman rauhallisen ilmapiirin markkinoille. Lapsuudesta muistan markkinat aika aggressiivisinakin myyntitapahtumina, myyjät huusivat kilpaa. Näillä markkinoilla ei sellaisesta ollut merkkiäkään. Jokainen sai rauhassa ihastella myytäviä tuotteita ja ostaa mikäli jotain kivaa löytyi.

Markkinoilla tykkään siitä, että myynnissä on paikallisten pienyrittäjien tuotteita. Omalla kulutuskäyttäytymisellä haluan mahdollisuuksien mukaan tukea pienyrittäjyyttä, sillä tuntuu, että isot kauppaketjut valtaavat yhä enemmän reviiriä, ja monelle pienyrittäjälle se tarkoittaa yrittäjyyden loppua. Pienenä on vaikea kilpailla isoja vastaan. Sen vuoksi tällaiset joulumarkkinatkin ovat

Lue koko postaus tästä