Tammisaaren vanha kaupunki

Vanhan kaupungin korkeimpana näkyy kirkon torni.
Länsi-Uudellamaalla sijaitsee kaunis pieni kaupunki Tammisaari. Me ollaan vietetty siellä paljon aikaa ja ajattelin hieman kirjoittaa Tammisaaren vanhasta kaupungista.

Ensinnäkin paikan tekee ihanaksi se, että se sijaitsee meren äärellä. Rantabulevardilla on ihana kävellä lenkkejä samalla ihaillen merta.

Toinen mikä tekee vanhasta kaupungista idyllisen on sen vanhat, pääosin puiset talot. Tammisaaren vanhan kaupungin talot ovat monet peräisin 1700- ja 1800-luvuilta. Osa viehätystä on myös se, että vanhassa kaupungissa ei ole suoraa ruutukaavaa. Näin myös talojen julkisivut tulevat kauniisti esille ja kaduilla on kiva seikkailla.


Tammisaari on alunperin pieni kalastajakylä. Ruotsin kuningas Kustaa Vaasa antoi Tammisaarelle kaupunkioikeudet vuonna 1546. Sen oli tarkoitus olla kilpaileva paikka Hansakaupunki Tallinnalle. Tammisaari ei kuitenkaan kasvanut niin paljon ja Kustaa Vaasa myönsi Helsingille kaupunkioikeudet.

Tammisaari on edelleen mukava pieni kaupunki. Kalastajia taitaa vain olla paljon vähemmän. Tai ainakaan Kalatorilla ei ole moniin aikoihin näkynyt kalan myyjiä. Sen sijaan Tammisaaren torilta löytyy usein parikin kalamyyjää.


Vanhassa kaupungissa kannattaa

Lue koko postaus tästä