Tänään Turkkuseen

Ihan alkuun pitää pyytää anteeksi turkulaisilta otsikkoa, sillä ilmeisesti sana ”Turkkuseen” on täysin vieras Turussa ja siellä sanotaan vissiinkin ”mennään Turkkuun.” Korjatkaa, jos olen väärässä. 🙂 Ei hajuakaan, mutta olisiko kaikki lähtenyt J.Karjalaisesta, jota en mitenkään fanita, mutta onhan tuo niin mojova sana tuo ”Turkkuseen.”
Niin ja onhan se stadilaisenkin mielestä hassua kutsua stadia ”hesaksi” eli nää on näitä. Suotakoon kaupungeissa ei asuville omat lempparinimet kaupungeille ja kieli elää. Mutta asiaan. Tänään lähden pienelle blogimatkalle Turkuun ja tulipa eräs nuoruusmuisto Turusta mieleen, jonka ajattelin perjantain ratoksi jakaa. 
Ystäväni sisko asui ja asuu Turussa ja päätimme lähteä ”Down by the Laituria” viettämään hänen luokseen. Kävimme kyllä muutenkin bilettämässä ystävän siskon luona Turkkusessa ja yhden havainnon teimme tuolloin. Turkulaiset eivät tykänneet stadin likoista. Koskaan, ei koskaan kukaan tullut juttelemaan, toisin kuin stadin baareissa, olimme siis suorastaan näkymättömiä. Päättelimme sitten, että turkulaisilla on joku salainen turkulaiskoodi, josta tunnistavat toinen toisensa. 

Iiks alla meikäläisen eka oma koti