TAVOITTEENA SÄÄSTÄÄ 2800 €


Varasin juhannuksen tiennoilla meidän koko perheen ensimmäisen etelänmatkan. Maksoin tämän matkan omista säästöistäni, joita on kertynyt pikkuhiljaa. Iski paniikki, säästöjen summa ei enään alkanutkaan enää neljänumeroisella summalla, pakko säästää! Ei muutakuin säästämään, miten?

Yhteiset rahat vs omat rahat
Olenkin joskus aikaisemminkin kirjoittanut siitä että meillä on yhteiset rahat ja omat rahat. Yhteisillä rahoilla maksetaan kaikki laskut ja ruokakauppa yms. Omilla rahoilla sitten ostetaan omia juttuja, kuten vaatteita ja mitä sitten haluaa ostella. 
Koitin ostolakkoa että olisi saanut säästöön vielä enemmän, mutta myönnän ettei siitä tullut yhtään mitään. Mutta ilman ostolakkoa olen saanut säästettyä kuukaudessa 300-500€. Mietin samalla sitä että haluan nauttia myös elämästä, enkä laittaa kaikkea säästöön.

PIVO – apuna budjetointiin
Nyt kun vaihdoimme pankkia Osuuspankkiin sai kaiken hyödyn irti Pivosta, se toimii kaikille pankin asiakkaille MobilePayn tyyliin mutta Osuuspankin asiakkaat pystyvät seuraamaan kulutustaan ja luomaan erilaisia budjetteja. Kuten kuinka paljon kuukaudessa menee rahaa oikeasti ravintoloihin ja vaatteisiin. Ravintoloihin harvemmin itse kulutan rahaa, mutta sitten

Lue koko postaus tästä