Teatteria koko perheelle Babe -urhea possu


Pari viikkoa sitten kävin Turun kaupungin teatterissa. Sinne minut veti mediatilaisuus uudesta koko perheen näytelmästä. Monen monta Oscar-ehdokkuutta saanut elokuva Babe -urhea possu on nyt siirtynyt teatterin lavalle.

Babe on ihana possu, johon isäntäperhe ihastuu eikä raaskikaan laittaa sitä kinkuksi. Possu tutustuu maatilan eläimiin ja ystävystyy niihin, varsinkin paimenkoiran kanssa. Babe haluaakin isona paimenkoiraksi ja siitä alkaa matka Paimenkoirien taitolajien Grand Prix -kilpailuun.


Ohjaaja Milko Lehto kertoi tilaisuudessa, että näytelmällä on myös tärkeä opettava sanoma. Se on kertomus rakkaudesta ja hyväksynnästä. Kun on rakastettu ja hyväksytty niin uskaltaa olla rohkea ja huoleton. On tärkeää olla juuri sellainen kuin on. Pienikin voi olla iso.

Erityisen näytelmästä tekee se, että siinä on hienosti yhdistetty perinteistä näyttelemistä sekä nukketeatteria. Harvoin myöskään lasten teatteriesityksiä näytetään päänäyttämöllä.

Pääsimme näkemään pari kohtausta näytelmästä. Lavalla nähdään paljon erilaisia maatilan eläimiä ja tietysti ihmishahmojakin. Upean puvustuksen on luonut Tuomas Lampinen ja lavasteet Jani Uljas. Nuket puolestaan on suunnitellut ja rakentanut Heini Maaranen.


Suomen

Lue koko postaus tästä