Terveellinen jälkiruoka joulupöytään: Glögiraakakakku

Joulun aikaan kuuluu olennaisesti myös herkulliset jälkkärit. Pari vuotta sitten maistoin ihanan Minnan tekemää glögiraakakakkua, joka yllätti todella positiivisesti. En nimittäin ole aiemmin ollut mikään raaakakakkujen suurkuluttaja. Glögiraakakakakussa maistuu jouluiset mausteet, joten se on erinomainen valinta myös joulun jälkiruokapöytään ja tänä vuonna teinkin sitä myös itse ja se pääsee kruunaaman meillä jouluaaton. Raakakakun pohjassa on hyvä twisti kardemummaa ja suolaa, joka yhdistyy suussa sulavaan täytteeseen. Kakun kruunaa kirpeä glögi-karpalo-chiansiemenkuorrute. Tämä on kakku mikä sopii moneen ruokavalioon sillä se on ennen kaikkea terveellinen, mutta myös gluteeniton, maidoton, valkosokeriton ja vegaaninen.


Glögi-karpalo-raakakakku

Pohja:
2,5 dl manteleita
6 tuoretta taatelia, ilman kiviä
2 tl piparkakkumaustetta
½ tl kardemummaa
hyppysellinen merisuolaa

Täyte:
3 dl cashewpähkinöitä (noin tunnin liotettuina)
0,5 dl kookosmaitoa 
5 rkl vaahterasiirappia
0,5 dl sitruunasta puristettua mehua
1 tl vanilauutetta tai vaniljatangon siemenet
1 dl kookosöljyä, sulana

Kuorrutus:
2 dl karpaloita 
1 dl glögiä
3 rkl kookosöljyä (sulana)
6 rkl chia-siemeniä

Vuoan halkaisija: 18 cm

Pohja:
Hienonna mantelit tehosekoittimessa, jonka jälkeen lisää taatelit, mausteet ja suola. Painele taikina tiiviisti vuoan pohjalle. 
Täyte:Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa

Lue koko postaus tästä