Terveiset Kosovosta ja Makedoniasta

Vietin syysloman Kosovon Pristinassa ja Makedonian Skopjessa.Ne muistuttivat turkkilähiöineen etäisesti Turkkia. Kaduilla kuljeksi kodittomia kissoja ja koiria joita ruokin.
Kosovon Pristina oli rumin kaupunki, jossa olen koskaan vieraillut. Mutta Makedonian Skopje on taas kaunis kaupunki arkkitehtuurineen, kymmenine patsaineen ja turkkilaisalueineen.
Yövyimme Pristinassa Hotel Nartelissa, joka oli aivan perussiisti, mutta ilmastointi oli kytketty kokonaan pois päältä talvikauden ajaksi ja jouduimme nukkumana ikkuna auki. Hotel Nartel on 1,5 kilometriä keskustasta paikallisessa lähiössä. Nartelissa oli kiva alabaari, josta sai peryshyvää ruokaa ja suuri kuntosali.

Pristinassa näkee sodan runteleman ympäristön, jota koetetaan jälleen rakentaa ihannoiden Amerikkaa. Kyllä, kaupungista löytyy Bill Clinton Avenue, Clintonin patsas sekä paikallisen kyttälaitoksen katolla komeilee Vapaudenpatsas. Aika mautonta!Keskellä Pristinan keskustaa ja toria sijaitsee Grand Hotel Pristina, joka on ollut entisen Jugoslavian aikaan upea hotelli, joka nyt on päästetty rapistumaan.
Pristinasta matkasimme paikallisbussilla parissa tunnissa Makedonian Skopjeen. Matka maksoi viisi euroa, mutta kesken matkan meiltä kerätiin viidne euro lisämaksu jostain syystä. Majoituimme Skopjessa Bushi Resort &

Lue koko postaus tästä