Tervetuloa kevät ja kesä: vietnamilaiset kesärullat kauden herkuista

Olen odottanut kevättä ja alkukesää monestakin syystä mutta en vähiten siksi, että nyt kaupoista taas saa kaikkea ihanaa ja terveellistä. Kotimaisissa kasviksissa paras satokausi on toki vielä edessä päin, mutta riemulla tervehdin jokakeväisiä ulkomaan tulokkaita kuten ensimmäisiä varhaiskaaleja ja nektariineja. Viikonloppuna ostin ensimmäistä kertaa tälle vuodelle kevätsipuleita, jotka innostivat väsäämään oivallisen terveellistä ja kesäistä viikonloppuruokaa, nimittäin vietnamilaisia kesärullia.


Yksinkertaisesti selitettynä vietnamilaiset kesärullat ovat riisipaperiarkin sisään käärittyä salaattia, jota dippaillaan erilaisiin mausteisiin kastikkeisiin. Niitä saa monista aasialaisista ravintoloista alkupaloina, mutta meillä niitä on väsäilty kotosallakin jo useamman vuoden ajan, siitä saakka kun ensimmäisen kerran riisipaperiarkkeja kaupasta bongasin. Jos lähikauppa ei vielä niitä tunne, kannattaa etsiä isommista marketeista tai etnisistä kaupoista.

Rullien sisään voi upottaa kaikenlaista oman makunsa mukaan: tavallisimmin sieltä löytyy yrttejä, salaatinlehtiä ja tuoreita vihanneksia, riisinuudeleita ja jotakin proteiinipitoista, kuten katkarapuja tai tofua.

Tällä kertaa paketoin korianteria, varhaiskaalia, porkkanaa, kurkkua, kevätsipulia, silmusalaattia ja maustamatonta tofua. Nuudelit jätin välistä, koska mieleni teki nimenomaan ahtaa

Lue koko postaus tästä