Terveyttä ruoasta, miten pääsee vähän halvemmallla

Ruoka maksaa täällä Suomessa aika tavalla. Ja vielä enemmän maksaa terveellinen ruoka. Onhan nuo hinnat ehken pikkasen lähteneet halpenemaan, mutta silti ns. puhtaampi linja on hintavaa, valitettavasti.
Ymmärrän täysin perheitä, ihmisiä, ketkä valitsevat ”roskaruoan” (voiko ruoka kuitenkaan olla ikinä roskaa….) terveellisen sijasta, hinnat ovat paljon alemmat niissä. Kun on nälkä, niin on!

Itse käytän aika pitkälti sitä terveellistä linjaa, mutta en ole ns.totaalikieltäytyjä ja tasapainoilen molemmilla puolilla yrittäen pitää kuitenkin sellaisen kultaisen keskitien.

Olisi aivan mielettömän ihanaa tukea kaikilla valinnoillaan suomalaisia tuottajia ja kannattaa valinnoillaan heitä (miehen sukukin kuuluu tuottajiin, niinkuin melkein kaikki naapurit)
Mutta mutta, valitettavasti aina ei lompakko kestä. Sinänsä sääli, kun niin pieni osa menee kuitenkin siitä tuotteesta tuottajalle, ja suurin osa kaupalle. Joten, naapurit ja suku…sorry, aina ei voi.

Wallenberginpihvit riistasta, ruiskorppujauhoon tehtynä.

Mikä sitten on kenellekin terveellinen ruokavalio? 
Se vaihtelee niin paljon uskomusten, oman kropan ja allergioiden takia, omani on sellainen sekajäte- kaikkiruokainen joten nämä seuraavat vertailut perustuvat siihen.

Itse koitan tehdä mahdollisimman

Lue koko postaus tästä