Tiedekeskus AHHAA


Meidän perhe teki kesä-heinäkuun vaihteessa pienen kesäreissun pitkin Baltiaa (kyllä, taas kerran). Viron Tartoon pysähdyimme pariksi yöksi. Matkoillamme haluamme ottaa myös lapsen hyvin huomioon ja tehdä myös hänelle kivoja juttuja. Mietimme hieman mahtaako Tiedekeskus AHHAA olla vielä kovin sopiva pienelle taaperolle, jolle ikää on n.2,5 vuotta.

AHHAA on Baltian suurin ja nykyaikaisin tiedekeskus. Sinne kannattaa varata aikaa, tunnissa parissa ei kyllä kauheasti ehdi näkemään/kokemaan. Siellä on 3000 neliötä täynnä tutkiskeltavaa ja tekemistä lasten kanssa.


”Isossa teknologiasalissa rohkeimmat kävijät voivat ajaa polkupyörällä salin yläpuolella olevaa turvaköyttä pitkin, vetää itsensä ylös kattoon asti ja tuntea vapaapudotuksen, ajaa hissillä maaperään, ottaa itsestään valokuvan puhkeavan ilmapallon kanssa, kävellä tunnelissa, jossa on helppo menettää tasapaino, tallentaa oman varjon seinään ja tehdä paljon muuta jännittävää.”
Ahhaa nettisivut


Ilma oli hieman epävakainen ja päätimme mennä katsomaan millainen se tiedekeskus on. Hotellimme sijaitsi Tarton kävelykadun päässä ja sieltä ei ollut pitkä kävelymatka Tiedekeskukseen. Se sijaitsee aivan bussiaseman vieressä ja hyvänä maamerkkinä on

Lue koko postaus tästä