Toistuuko trauma vuosittain

Helmikuu on inhokkikuukausi. Joillain se on marraskuu, mutta silloin itse vielä jotenkin jaksan kesän höyryillä, mutta helmikuussa kaikki energiat on puristettu tyhjiin. Ainoa toivon liekki on lähestyvä maaliskuu, jolloin ihan oikeasti koko tilanne muuttuu päälaelleen. On taas valoa, iloa ja energiaa suhata. 
Näin ei ole suinkaan ole ollut aina, valon merkitys ja valon puuttuminen alkoi vaikuttaa vasta vähän yli 10-vuotta sitten. Sitä ennen en miettinyt edes koko asiaa, mikä kuukausi milloinkin, sillä ei ollut juurikaan merkitystä. Oikeastaan talvella nukkuikin paremmin, koska oli niin pilkkopimeää. 
Olen miettinyt perinpohjin trauman merkitystä. Kuopuksen avosydänleikkausta 12-vuotta sitten takaperin helmikuussa. Voiko trauma vaikuttaa tuleviin vuosiin niin, että tavallaan läpikäy tapahtunutta aina saman kuukauden aikana, mm. samanlaiset sääolosuhteet herättää muistijäljet.
Tyttären sydänleikkaus oli ajoitettu maaliskuulle, mutta yllättävä peruutuspaikka antoi meille alle vuorokauden aikaa sopeutua uuteen leikkausajankohtaan. Sopeutua on täysin väärä sana, kyseiseen operaatioon ja lapsen kärsimykseen ei koskaan voi sopeutua, korkeintaan mukautua pakon edessä. Helmikuusta suurin osa meni sairaalassa, sillä

Lue koko postaus tästä