Tue lapsen lukuintoa virikkeillä. Kannusta ja ole läsnä. 

*Yhteistyössä Papurino

Meidän vajaa viisivuotiaan mieleisin puuha on tällähetkellä kirjoittamiseen tutustuminen. Paperia kuluu päivittäin ja tuttuja sanoja raapustetaan paperiin. ”Äiti mikä tämä kirjain on, mitä minä tähän kirjoitin, mikä tulee viivan jälkeen”.

Kuinka motivoida lasta oppimaanVanhemman on tärkein harjoittelussa muistaa se, että mitään ei tarvitse loppupeleissä oppia. Varsinkaan neljävuotiaan. Suurin osa taitaa lukemisen ja kirjoittamisen vasta esikoulussa, mutta innostuksen saapuessa on hyvä ottaa koppi ja tutustuttaa lapsi kirjaimiin. Pieniä ärsykkeitä, kuten helppolukuisia kirjoja, kirjain-sabluunoita sekä ihan vaan kyniä ja papereita saa edullisesti kaupoista sekä kirpputoreilta. Kirjoittaahan voi mihin vain, mainoslehtiin tai värityskirjan sivuille. Tärkeintä on olla lapselle läsnä, kun hän haluaa oppia ja harjoitella.

Vasta kun lapsi on valmis.Kukaan ei ole seppä syntyessään. Innostus saattaa lähteä kuin tyhjästä, uudesta upeasta kirjasta, TV-ohjelmasta tai paineesta. Itse muistan oppineeni lukemaan, kun esikouluissa paras ystäväni osasi tavaten lukea maitotölkistä tuoteselostetta. Ai että muuten otti kuusivuotiaalla koville ja hyvin pian minäkin opin lukemaan (vai opettelinkohan ulkoa..) mitä

Lue koko postaus tästä