Tukholma – Vanhankaupungin tärpit


Palaillaan vielä hetkeksi Tukholman tunnelmiin, sillä tänään haluan jakaa parhaat vinkkini vanhaankaupunkiin, joka on yksi Euroopan parhaiten säilyneitä keskiaikaisia keskustoja ja monen suosikkikohde koko Tukholmassa. Vanhakaupunki on Tukholman hurmaavimpia paikkoja ja sen kujilla seikkaillessa saa helposti kulumaan koko päivän.


Kuninkaanlinna (Kungliga Slottet)1700-luvulla rakennettu Kuninkaanlinna on itseoikeutetusti vanhankaupungin ykkösnähtävyys ja puoliltapäivin tapahtuvaa vahdinvaihtoa kokoontuu katsomaan aina suuri joukko ihmisiä.

Kuninkaanlinnan koluamiseen kannattaa varata useampi tunti, sillä 7 kerroksen ja 600 huoneen (jalkaparkojen onneksi kaikki huoneet eivät ole avoinna yleisölle) lisäksi linnassa on myös kolme museota: linnan historiaan keskittyvä Tre Kronor, aarrekammio kruununjalokivineen sekä Gustav kolmannen Italiasta 1780-luvulla kerättyä antiikkikokoelmaa esittelevä antiikkimuseo.

Jos vierailusta haluaa saada maksimaalisen hyödyn irti, kannattaa osallistua 45 minuutin mittaiselle opastetulle kierrokselle. Oppailla on monta mielenkiintoista kummitustarinaa kerrottavana!


Upeat kirkotVanhankaupungin alueella sijaitsevat kaikki Tukholman pääkirkot; Tyska Kyrkan, Storkyrkan, Riddarholmskyrkan ja Finska kyrkan. Kirkoista vaikuttavin on Kuninkaanlinnan vieressä oleva Suurkirkko (Storkyrkan). Suurkirkko on tuttu kuninkaallisten häistä ja kruunajaisista, ja sisältä kirkko on todella

Lue koko postaus tästä