Turistina Halikossa


Me ajeltiin viikolla pojan kanssa Saloon mummolaan. Ajamme aina Halikon ohi, mutta siellä tulee harvemmin pysähdyttyä. Korkeintaan kauppaan tai syömään. Seudut ovat pienestä pitäen tuttuja, mutta itse nähtävyyksiin on harvemmin tai josko koskaan tullut tutustuttua.

Kuulin kaveriltani pienestä puistosta Halikossa, jossa koekasvatetaan atsaleoita. Kävimme kurkkaamassa, kun kukkaset vielä olivat kukassa. Todella kaunis paikka. Atsaleoita oli monen värisiä ja erilaisia. Alue ei mikään suuren suuri ole, mutta jos siellä päin liikkuu kukinta-aikaan niin kukkien ystävänä kannattaa käydä kurkkaamassa.


Seuraavaksi suuntasimme Halikon vanhaan kirkkoon, joka on rakennettu 1400-luvulla. Kävimme ihastelemassa sisällä ja näin kesäaikaan monissa kirkoissa on kesäoppaat, jotka osaavat kertoa kirkosta ja sen historiasta. Kävimme myös hautausmaalla katsomassa, sillä siellä on sukulaisia haudattuna.

Halikon kirkko on nykyään ristinmuotoinen. Tämän asun se sai, kun seurakunta laajeni ja piti 1600-luvun alussa suurentaa kirkkoa. Kirkkoon astuessa kiinnitin ensin huomiota pinkin värisiin seiniin. Harvemmin näkee sellaisia kirkoissa. Seiniin on myös maalattu pylväiden kuvia. Aikoinaan siellä on ollut perinteinen

Lue koko postaus tästä