Turku kuvina (ja vastaukset)

Kuva 1.  Turun linna.
Eilen julkaisin nämä kuvat blogissani, jotta voitte arvata turkulaisia paikkoja. Tässä kerron oikeat vastaukset niin voit tarkistaa menikö oikein.

Ensimmäinen kuva oli mielestäni helppo. Se on Turun linnasta otettu keväällä. Linnan päädyt ovat kuitenkin ehkä enemmän kuvattuja ja tunnettuja. Siksi tämä sivulla oleva valkoinen seinä saattoi ehkä hämätä harvemmin linnassa vierailevia.

Turun linnassa on lapsille järjestettyjä ritarikierroksia. Lapset pääsevät myös pukeutumaan ajan henkeen sopiviin vaatteisiin. Jokunen toiminnallinenkin piste linnasta löytyy.

Kuva 2. Aboa Vetus Tämä kuva Aboa Vetuksesta on aika rajattu, joten se saattoi olla siksi haastava. Siellä käyneet lapsiperheet ehkä kuitenkin tunnistivat tämän, sillä kuva on museossa olevasta isosta nukkekodista. Kuvan sivussa näkyykin poikani käsi. Näiden ääreen jäädään joka kerta leikkimään, kun Aboa Vetus ja Ars Novassa käydään.
Siellä pääsee tutustumaan vanhaan Turkuun. Sisällä on myös luutarha, piirustuspaikka ja erilaista pientä puuhaa pitkin museota. Tänä kesänä pihalla on myös päässyt näkemään oikeaa arkeologista kaivausta.
Kuva 3. Forum Marinum, Kruunumakasiini.Jokisataman alueella sijaitsee kiva

Lue koko postaus tästä