Turun puutarhamessujen lippuarvonta

Enää vähän päälle kuukausi aikaa puutarhamessukauden alkuun! Turun Messukeskuksen Piha & Puutarha -messut* tulevat taas 27.-29.3. ja ovat takuuvarmasti täynnä ihanaa keväistä vehreyttä, kukkien tuoksua ja puutarhainspiraatiota. Sain jälleen nipun messulippuja arvottavaksi teille, rakkaat lukijani. Arvonnan ohjeet löytyvät postauksen lopusta. Nyt kannattaa jo merkitä messupäivä kalenteriin.


Turun puutarhamessujen yleiskoristelun teemana on tänä vuonna fantasiapuutarha, joten pääsemme tustumaan muun muassa satumaahan, salaiseen puutarhaan ja peikkometsään. Myös viime vuosina vahvasti nosussa olleet kaupunki- ja hyötypuutarhateemat ovat esillä, mistä olen itse kaupunkiviljelijänä tietysti erityisen iloinen.

Ohjelmassa on muun muassa puhetta hyvinvoinnista sekä huonekasveista kulttuurihistorian välittäjinä. Huonekasveja löytyy taimitoriltakin, mistä voi ostaa vaikkapa kilpipiilean, juurakkovehkan, pullojukan, pitsilehden tai trendikkään ’Monkey Mask’ -peikonlehden. Yleisö pääsee osallistumaan myös Fern Orchestran kasvijameihin, joissa voi soittaa ja jopa tanssia viherkasvien kanssa.

Näitä messujen ennakkotietoja koostaessa tuli jo aika innostunut fiilis. Olen tehnyt puutarhamessuilta joka vuosi hyviä löytöjä niin parvekepuutarhaan kuin kodin viherkasvikokoelmaankin, ja nyt etenkin taimitorin huonekasvilista sai miltei unohtamaan, että

Lue koko postaus tästä