Uuden-Seelannin pinaattia tilaasäästävästi säleikössä

Tänä kesänä meillä on kasvatettu säleikössä enemmän kuin koskaan ennen. Kurpitsat ja avomaankurkut kiipeilevät uusien kasvimaalattikojen välissä olevissa raudoitusverkoissa, mutta myös Uuden-Seelannin pinaatti eli lamopinaatti päätyi säleikköön kasvatettavaksi.

Kasvata Uuden-Seelannin pinaattia tilaasäästävästi säleikössä

Uuden-Seelannin pinaatti on yksi lempikasvejani. Pidän sen mausta, mutta myös ulkonäöstä ja lisäksi se on oikeasti helppo kasvatettava ja tuntuukin, että satoa tulee vähän niin kuin itsestään.

Tänä vuonna meillä ei kuitenkaan tavalliseen tapaan laitettu tätä ihanuutta kasvamaan siemenistä, koska minulla ei siemeniä ollut eikä ruokakaupassa, josta tilaamme päivittäistavarat, ollut keräilymahdollisuutta näille, vaikka siemeniä valikoimissa olikin. Harmi, mutta toisaalta ei, sillä ostin Uuden-Seelannin pinaatin taimet jo tutuksi tulleelta paikalliselta Lohenojan Luomutilalta (josta olen kirjoittanutkin aiemmin) ja sain jälleen aivan upeita ja vankkoja taimia ihan kotiin saakka tuotuna.

Pinaatit lähtivät hienosti kasvamaan ja varmaa on, että ensi kesänäkin kasvattelen näitä säleikössä. Toki Uuden-Seelannin pinaatti kasvaa hyvin ilman säleikköäkin ja näin varmaan eniten tavataankin tehdä. Se

Lue koko postaus tästä