Uudenvuoden aatto!




Rullavoileipätorttu

12 viipaletta paahtoleipää

1 ½ dl maitoa

Täyte:

10 viipaletta kylmäsavustettua meetvurstia

10 viipaletta ohutta saunapalvikinkkua

1 dl siivutettua purjoa

1 dl kuutioitua tuorekurkkua

200 g tuorejuustoa (cream cheese)

1,5 dl ranskankermaa

Kuorrutus:

150 g tuorejuustoa

2 rkl maitoa

kinkkua/kalkkunaa

salaatinlehtiä

  Leikkaa leipäviipaleista hieman reunoja pois.  Levitä leipäviipaleet leivinpaperin päälle levyksi, niin että ne ovat hieman lomittain   reunoistaan. Painele levyä hieman litteäksi, kaulimen avulla. Kostuta leipälevy maidolla. Pilko meetvursti, saunapalvikinkku ja kurkku pieniksi kuutioiksi, siivuta purjo ohuiksi   suikaleiksi. Sekoita täytteen aineet keskenään kulhossa. Levitä täyte tasaisesti leipälevyn päälle.  Kääri leipälevy rullaksi leivinpaperin avulla. Kääri folioon ja anna levätä jääkaapissa  ainakin 4 tuntia.Kuorrutus:Sekoita tuorejuusto ja maito keskenään. Laita leipärulla tarjoiluvadille ja levitä kuorrute päälle.Koristele kinkkuviipaleilla ja salaatinlehdillä.Valkosuklaamousse mustikoilla:100 g valkoista suklaata

1.5 dl vispikermaa

1 dl ranskankermaa (crème fraiche 15%)

½ dl pakastemustikoita sulatettuna

1 tsk tomusokeria

Sulata mustikat ja painele niitä kevyesti haarukalla. Lisää tomusokeri

Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään hieman jäähtynyt suklaa ja creme fraiche. Vatkaa seos kermavaahdon joukkoon. Lisää mustikat ja kiepauta haarukalla muutaman kerran. Jaa suklaamousse annoskulhoihin,