Uunipeltiruokaa !!!!

Herkut puuniellillä paistettuna ovat viimeaikoina olleet suosittuja. Pitihän sellainen sitten kokeilla, vaikka ohjeita ei oikeastaan mistään herunut. Jokainen tyylillään. Tässä hiukan vinkkiä.

Loppujenlopuksi, tulihan siitä kuin taideteos. Katsotaanpa, miten tähän päästiin, ja todella helppoa se oli. Vaikka vaatikin vähän suunnittelua ja sommittelemista.



Ostin puntin vihreitä parsoja, jotka voi helposti perata. Taita vaan parsa kahtia, ja saat irroitettua juuri sen puumaisen osan, mikä ei olde käytettävissä. Parsa on muuten OK syötäväksi, mutta itse kuorintaveitsellä vielä kuorin tyvet. Ei nuppuja.

Laitoin peratut parsat ja paloitellut paprikat hyvällä oliiviöljyllä ripoteltuina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulla, ja paistoin noin 20 min palttiarallaa 175 C. Parsat perattuina, paprikat lohkoina, siemenet ja siemenkodat tietty poistettuina.

Sirren vasta pellille voi lisätä muut ainekset, tässä tapauksessa puolitetut tomaatit, pari kananmunaa ja muutama viipale pekonia (ostin Snellmanin Burgeripekonia, joka oli todella maukasta).
Kuvakaappaus Prisman sivuilta.
Mausteena ripottelin päälle suolaa ja hiukan uunijuuresmaustetta, jota saa pusseissa valmiina, Jokin yrtti olisi ollut hyvä myös. Oliiviöljykin antaa makua mukavasti. Munat