Vaihtoehtoja rairuohon istutukseen

Vaipan sisus toimii hyvin kasvupohjana. Elintarvikevärillä saa mukavan väriloiston pääsiäisruohoon.
Jos kotoa ei löydy multaa niin on myös muita tapoja istuttaa ne rairuohot. Jokaisesta kodista varmasti löytyy sanomapaperia, pumpulia tai talouspaperia (myös vessapaperi käy hyvin). Jos kotona on vielä pieniä lapsia niin vaippoja varmasti löytyy. Itse olen käyttänyt vaippojen sisustaa viime vuosina. Multasäkkiä en ole turhaan viitsinyt ostaa pientä rairuohoa varten, kun ei ole sitten muuta käyttöä ollut. Onko teillä ollut jotain muita hyväksi todettuja kasvualustoja rairuohoille?

Kaikki edellä maininut on vuosien aikana tullut testattua ja todettua toimiviksi.  Äitini jo parisen kymmentä vuotta sitten alkoi kasvattaa rairuohoja talouspaperissa. Tärkeintä on pohjan kastelu. Multa (ja vaipan sisuskin) pysyy hyvin kosteana, mutta nuo muut kyllä kuivuvat melko nopeasti.

Herneen versot ovat meillä jo hyvin kasvaneet.Pääsäisohrat meillä kylvettiin vaipan sisälmyksiin. kostutin vaipan pulleaksi hanan alla. Sitten veitsellä auki ja lusikoin sisältöä Aalto-maljakkoon, jossa ruoho ja ”multa” näkyvät kauniisti. Pallomaista sisälmystä on ainakin Liberon Comfort -vaipoissa. Väriä saa

Lue koko postaus tästä