Valokuvauksen vuosikymmen

Vuonna 2011 Tallinnassa. 

Olen omistanut oman kameran vuodesta 2006 lähtien. Aloitin kuvaamisen pienellä pokkarilla, jonka jälkeen hankin Canon PowerShot SX 100 IS:n. Kolmas kamerani oli Canon 500D, josta siirryin ykkössarjalaiseen eli nykyiseen Canon EOS 5D Mark II:een. 
Tietokoneellani on 77 000 kuvaa, jotka on otettu vuosina 2005-2019. Nykyinen kamerani on tainnut olla minulla kohta 4 vuotta. Samoihin aikoihin siirryin editoimaan kuvia Lightroomilla. Nykyään otan kuvat aina RAW laadulla ja jokainen kuva, jonka julkaisen blogissa on editoitu. Itse suhtauduin jossain vaiheessa kuvien editointiin jonkinlaisena huijauksena. Itse editoin kuvia hyvin maltillisesti, lähinnä valotusta ja värisävyjä, joskus rajaamalla kuvaa eri tavoin. 

2012 Helsingissä2013 Tampereen ArboretumissaEn ole koskaan itse ollut kiinnostunut kuvien rajusta muokkaamisesta, oma rajani menee siinä että en halua lisätä kuviin mitään, joka kuvassa ei alunperinkään ole ollut. En ole kiinnostunut studiossa kuvaamisesta, mutta ymmärrän heitä, joita se kiinnostaa. Minä pidän dokumentaarisesta kuvaamisesta, hetkessä ja tilanteessa elämisestä. On ihana katsella kuvia, joissa valokuvaaja on saanut

Lue koko postaus tästä