Vaniljainen vadelmapiirakka


Vaniljakastikkeesta, vadelmahillosta ja suklaahipuista syntyy talven paras marjapiirakka!
Löysin tämän ohjeen Anna-lehdestä, kun etsiskelin hyvää reseptiä, johon käyttää jääkapissa olleet ylimääräiset vaniljakastikkeet. Pienellä muokkauksella reseptistä sai muffineiden sijaan mainion marjapiirakan.

Vaniljaisen vadelmapiirakan resepti200 g voita tai margariinia3 dl sokeria4 kananmunaa5 dl vispautuvaa vaniljakastiketta10 rkl vadelmahilloa6 dl vehnäjauhoja4 tl leivinjauhettapakastemarjoja ja suklaahippuja (koristeluun)
Vaahdota sähkövatkaimella rasva ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen, vatkaa hetki. Lisää vaniljakastike ja vatkaa, kunnes taikina on vaahtomaista. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe erikseen ja lisää seos taikinaan. Vatkaa, kunnes seos on ilmavaa, lisää vadelmahillo ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina suurelle uunipellille ja kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
Piirakkaan saa monipuolisesti eri variaatioita vaihtelemalla hilloa ja marjoja. Kokeile esimerkiksi kuningatarhilloa tai appelsiinimarmeladia, ja pinnalle voi ripotella mitä tahansa marjoja mansikasta aroniaan.

Lue koko postaus tästä