Värikkäät herkkutuorepuurot!


Tuorepuuro on hyvää ja ravitsevaa. Lisäksi se on todella helppo tehdä ja muutoinkin monipuolinen syöminen. Tuorepuuroon on helppo sisällyttää (ja piilottaa) kaikenlaista hyvää. Puuro tuntuu olevan vähän yhdelle jos toiselle ruoka joka tökkii. Ainakin jos makumuistoissa on se veteen keitetty pikahiutalepuuro, kalpea ja mauton. Mutta puuro voi olla jotain paljon paljon parempaa! Täysmaitoon keitetty spelttihiutalepuuro on ihanaa! Meidän Kolmevee pyytää välillä, että keitä äiti puuroa. Hän hakee jakkaran hellan eteen ja haluaa mitata hiutaleet ja muut kattilaan. Sen jälkeen hän hakee lautasen ja lusikan valmiiksi. Speltistä tehty puuro tosin kestää kypsyä reilusti kauemmin kuin se pikahiutalepuuro. Tuorepuuro taas vie vieläkin enemmän aikaa – vähintään pari tuntia tai mieluusti jopa yön yli. Illalla kun tekee niin aamulla on valmista. Tykkään tehdä tuorepuuron isoon lasipurkkiin, sinne vain kaikki raaka-aineet kerroksittain ja sitten ravistan purkkia jotta kaikki sekoittuu hyvin keskenään. Lasipurkista on jotenkin kiva myös syödä ruokaa, lusikalla reilusti purkista suoraan suuhun. 
Teen tuorepuuroni

Lue koko postaus tästä