Vatsalihasten erkauman kuntoutus

YHTEISTYÖSSÄ FYSIOTERAPEUTTI IRA RISSANEN
Haluatteko alkuun esimerkin siitä, miten priorisointi ruuhkavuosissa toimii? Olen synnyttänyt toisen (ja viimeisen) lapseni kesällä 2017. Kesällä 2019 aloin miettimään, että jaa niin.. ei vissiin kehoa taaksepäin taivuttaessa tuohon vatsan keskelle kuuluisi nousta tuollainen iso pystysuora harjanne. 
No ei kuuluisi ei. 
Mutta kun on ollut muutakin tärkeämpää asiaa tässä viimeiset kaksi vuotta, kuten vauvan kasvattaminen taaperoksi, töiden haku, töiden aloitus, lasten sairastelut, omat tärkeämmät sairastelut. Yksi harjanne siinä paljon ole kaivanut tietään tietoisuuteen. Nyt viime kesänä kuitenkin tuo harjanne alkoi vaivata mieltä. Olin jotenkin laittanut sen sinne kategoriaan, että eipä se kroppa kahden synnytyksen jälkeen enää ole entisensä. Mutta jotenkin.. ihan kuin tuo harjanne olisi kevään aikana suurentunut. Myös maha pömpöttää tosi paljon ja tosi helposti. 

Miten arvasin, että minulla on vatsalihasten erkauma? 
Tuo harjanne tosiaan oli asia, joka sai minut hakeutumaan fysioterapeutille. Hyvin epävarmoin askelin ja hieman hermostuneesti naureskellen menin heinäkuussa ensimmäisen kerran Ira Rissasen vastaanotolle. Selitin alkuun omat tuntemukseni

Lue koko postaus tästä