Vegaanihaaste ja maltillinen jatkopyrkimys

Osallistuin taas tammikuussa Vegaanihaasteeseen, ja omaksuin sen myötä lisää uusia ruokailutottumuksia. Systeemi oli tuttu viime vuodelta, jolloin osallistuin haasteeseen ensimmäistä kertaa. Vegaanihaasteessa on siis tarkoituksena kokeilla vegaanista ruokavaliota kuukauden ajan eli olla syömättä eläinperäisiä tuotteita. Loppujen lopuksi se on aika yksinkertaista, vaikka etenkin ensimmäisellä kerralla olin vähän huolissani.

© Vegaanihaaste
Tänä vuonna haaste alkoi helpommin kuin viime kerralla. Nimittäin kun edellinen Vegaanihaaste oli päättynyt, moni sen aikana opittu tapa jäi päälle. Esimerkiksi emme ostaneet viime vuoden aikana lehmänmaitoa kuin pari kertaa, vaikka vielä ennen haasteen aloittamista join maitoa tosi paljon. Itse asiassa ajatus kuukaudesta ilman maidonjuontia tuntui silloin hirveältä, mutta jotenkin siihen vain tottui.

Huoleni ruoka-aineallergioiden aiheuttamista rajoitteista osoittautui myös jo viime vuoden Vegaanihaasteen myötä turhaksi, joten tällä kertaa ei kauheasti jännittänyt, miten niiden kanssa käy. Oikeastaan minun oli yllättävän helppo löytää vegaanisia vaihtoehtoja, jotka sopivat myös allergian puolesta.

Pidin kuukauden aikana kirjaa ”epäonnistumisistani” eli niistä kerroista, kun söin jotain eläinperäistä. Merkintöjä tuli

Lue koko postaus tästä