Vegaanihaaste suoritettu!

Osallistuin tammikuussa Vegaanihaasteeseen, jossa on tarkoituksena kokeilla vegaanista ruokavaliota kuukauden ajan. Taustani puolesta uuden ruokavalion omaksuminen kävi aika helposti. Allergioiden takia olen nimittäin tottunut selvittämään, mitä ruoka sisältää, ennen kuin laitan sen suuhuni. Vegaaniruokavalio oli minulle myös ennestään tuttu asia, joskin oikeastaan vain teoriassa.

Olen ollut jo jonkin aikaa pitkälti vegetaristi. Kotona en ole syönyt enää juurikaan tehotuotettua lihaa, mutta kananmunia ja maitotuotteita olen käyttänyt, samoin kalaa, muita merieläimiä, hyönteisiä sekä kotimaista riistalihaa ja poroa. Muualla liikkuessani olen useimmiten syönyt sitä, mikä on allergiarajoitteiden puitteissa mahdollista, mutta ensisijaisesti olen pyrkinyt valitsemaan lihattoman vaihtoehdon. Tältä pohjalta tartuin haasteeseen.


Vegaanihaasteessa jätetään kuukaudeksi kaikki eläinperäiset raaka-aineet pois ruokavaliosta. Yllättäen se sujuikin melko vaivattomasti. Näin lyhyessä ajassa lisäravinteita ei tarvinut vielä miettiä, ja aterioiden riittävän monipuolisuuden varmistaminen kävi aika helposti lautasmallin avulla. Ruokaostosten tekeminen ei juurikaan vaikeutunut.

Olin kuvitellut, että maitotuotteita tekisi aivan kohtuuttoman paljon mieli, mutta en ehtinyt edes alkaa kummemmin haaveilla niistä – sitä

Lue koko postaus tästä