Vegaanin joulukirja

Vegaanin joulukirja
Jouluiset herkut ilman munia, maitotuotteita ja lihaa. Korvaavina raaka-aineina käytetään kasvisperäisiä tuotteita, vaikkakin osa joulupöydän antimista valmistuu muutenkin ilman maitotuotteita kuten osa laatikoista ja salaateista. Kirjan ohjeilla saat korvattua kalapöydän antimet munakoisosillillä ja porkkanalohella. Kinkku korvataan seitankinkulla tai tofukinkulla.
Muita pääruokavaihtoehtoja ovat esimerkiksi punajuuri-mustapapupyörykät, kokonainen paahdettu kukkakaali, linssipaistos ja paahdetut juurekset. Juustojen ystävällekin löytyy vaihtoehtoja. Manteliricotta, pippuri-cashewpähkinäjuusto ja paistettu ruoohosipulijuusto valmistuvat nekin kotikeittiössä.
Kakut, pullat, keksit, makeiset ja hillot sekä suolaiset leivonnaiset luonnistuvat myös vaihtoehtoisilla tavoilla. Lakritsijauheesta ja taateleista saa helposti apua makeannälkään, fudgessa kerman korvaa kaurakerma tai kookoskerma. Glögistä voi tehdä marmeladia ja piparkakkutaikinasta tryffeleitä. Perinteiset maitopohjaiset juomatkin voi tehdä kasvismaitoja käyttäen, erityisesti Baileys-tyylinen kookoskermalikööri houkuttelee testaamaan.

Vegaanin joulukirjaElina InnanenReadme.fi 2018
”Suositusta Chocochili-ruokablogista tutun Elina Innasen neljäs ruokakirja vie lukijan vegaanisten jouluherkkujen pariin.”

Lue koko postaus tästä