Vegeresepti: Kolmen juuston-kukkakaali-retiisi-tofupasta

Kolmen juuston-kukkakaali-retiisi-tofupasta
Jos haluat lihaisamman version niin vaihda tofu vaikka pekoniin tai jauhelihaan.

1 kukkakaali1 valkosipulinkynsi3 retiisiä1 tl suolaa2½ dl vettä2 dl ruokakermaa1 rs Ricotta-juustoa½ purkki Mascarponearipaus Jukolan Juuston valkosipuligoudaa1 tl sitruunamehua250g tuorepastaa1pkt tofuaripaus valkopippuria½ ruukku lehtipersiljaa1prk Alavuden öljynpuristamon PunajuuripestoaKeiju Sitruuna rypsiöljyspraySpice Up! Satay-kastike tofulle

Paloittele karkeasti kukkakaali. Keitä kukkakaali halkaistun valkosipulinkynnen kanssa, ½ tl suolalla maustetussa vedessä kannen alla melkien kypsäksi, noin 3 min. Sumuta joukkoon keijun Sitruuna rypsiöljyä.
Ota noin kolmannes kukkakaaleista sivuun reikäkauhalla. Lisää sen jälkeen kattilaan kerma ja juustot. Voit soseuttaa sauvasekoittimella, muttei se ole pakollista.Mausta valkopippurilla ja lopulla suolalla.
Lisää kastikkeen sivuun nostetut kukkaalit ja kuumenna kastike kiehuvaksi. Lisää sitruunamehu. Tarkista maku ja lisä tarvittaessa ripaus suolaa. 
Keitä tuorepasta paketin ohjeen mukaan. Hienonna persilja ja pilko retiisit ohuiksi siivuiksi.Pilko ja paista tofupannulla sekä mausta haluamallasi tavalla, itse maustoin tofun Spice Up! Satay-kastikkeella.
Sekoita kastike ja tofu vastakeitetyn tuorepastan joukkoon, ripottele pinnalle persiljaa, retiisiä ja tarjoa välittömästi punajuuripeston kera.

Lue koko postaus tästä