Vielä ehtii – Saaristolaisleipä

Tytön koululla oli joku aika sitten joulumyyjäiset. Luokkakaverin äiti oli leiponut luokan myyntipöytään ihania saaristolaisleipiä. Utelin tietysti, että mistä resepti ja nyt on pakko laittaa hyvä kiertämään. On kyllä niin herkkua leipää, että tämä vie kielenkin mennessään. Eikä mikään ihme – omenamehua ja siirappia makeuttamassa taikinaa.

Ohjeen mukaan leipiä tulee kolme kappaletta, mutta taikinaa kohotetaan niin ahkerasti, että meillä se riitti peräti neljään leipään. Saaristolaisleipä sopii mainiosti myös joulupöytään, mutta käy myös arjen herkuksi ja kauniisti pakattuna viemisiksi vieraisille. Ohje on munaton, maidoton, laktoositon ja sopii ilmeisesti myös vegaaniseen ruokavalioon.
Leipä vuoasta nurinpäin kipattuna ja maistiaiset tuoreesta leivästä leikattuna.Maistiainen tuoreesta lämpimästä Saaristolaisleivästä leikattuna ja levite puoliksi sulaneena päällä. Leipään tulee pitkän paiston aikana ihanan rapea pinta.Ohjeen annoksilla saimme aikaiseksi neljä vuokaleipää. Vuoaksi käy kertakäyttöiset vuoat yhtä hyvin kuin tavallinen leipävuokakin. Tähän hätään ei löytynyt neljää vuokaa, joten kaksi leivistä on tehty foliovuokiin.Ohje löytyy yhteishyvän nettisivuilta: https://yhteishyva.fi/reseptit/saaristolaisleipa/recipe-5470

Ainekset1 lomenamehua100 ghiivaa3 dlsiirappia1 rklsuolaa3 dlkaljamaltaita3 dlvehnä- tai

Lue koko postaus tästä