Vielä palanen Intiaa

Hellurei pitkästä aikaa! Taas on ollut sellaista hullunmyllyä, että aika on ollut niin rajallista mihinkään ylimääräiseen. Päivät ovat menneet super nopeasti ohi ja silti on tuntunut, etten ole saanut tarpeeksi aikaiseksi. Ajattelin nyt palata vielä ajassa taaksepäin. Palaan vielä Intiaan ja erityisesti siihen, mitä siitä jäi käteen. 

Matka on ollut paljon mielessä, erityisesti siinä mielessä, kuinka arvostettavaa elämää voimme elää Suomessa. Meille arkiset asiat, kuten puhdas vesi, on Intiassa ihan outo asia. Samoin kun Suomessa ollaan tasa-arvon suhteen oikeasti todella edistyksellisiä, voi samanlaisesta tilanteesta vain haaveilla Intiassa. Vaikkei Intiassa enää ole kastijärjestelmää, ei se ajatus ole siitä huolimatta täysin poistunut yhteiskunnasta. Eräs professori oli sitä mieltä, että hierarkia on hyvä asia ja kastijärjestelmä tulisi saada takaisin. Mielestäni tämä kertoo paljon siitä, miten vielä toiset ajattelevat Intiassa.


Suomessa tulee helposti valitettua pienistä asioista, jotka tuntuvat meille suurelta, mutta isommassa mittakaavassa ovat melko mitättömiä. Suomessa on todella vähän ihmisiä, jotka joutuvat asumaan kadulla. Intiassa taas

Lue koko postaus tästä