Vieraileva bloggari: Syövän jälkeistä elämää

Blogissa on aiemmin pariin otteeseen vieraillut pari kertaa syöpää sairastanut lapsuudenystäväni. Pyysin häntä kertomaan kuulumisiaan. Millaista on elämä ollut viimeisimmän syövän jälkeen? Aiemmat postaukset voi lukea täältä ja täältä. Syöpä ei aina ole maailmanloppu, eikä kuolemaksi!

*****Vuonna 2011 keväällä todetusta rintasyövän toteamisesta on nyt kulunut 9 vuotta ja terveenä ollaan edelleen. Silloin kun sairaus todettiin, keräsin asiasta aivan valtavasti tietoa ja verkossa kirjoitin nimimerkillä tuntemuksia ja sairauden kulkua yms. hyvin aktiivisesti ja hain vertaistukea sieltä sun täältä. Lueskelin alan kirjallisuutta ja pari kirjaa, joissa rintasyöpään sairastunut julkkis kertoi omista kokemuksistaan. Kalastelin tosi paljon tietoa myös siitä miten aiemmin saamani sädehoito on syövän kehittymiseen vaikuttanut. Olin jo lähes onkologian kandi. Hain myös tietoa naistenlehdistä, televisiosta ja netistä erilaisista lääketieteellisistä julkaisuista. Tavallaan tällä lailla työstin asiaa. Sitten lopetin tietojen bongailun kun tsekkasin erilaisia tilastoja. 
Silloin tällöin rintasyöpä ”kummittelee” mielessä, mutta aika on tehnyt tehtävänsä, enkä enää murehdi asiaa. Kahdeksan kontrollikäynnin jälkeen olen saanut ns.

Lue koko postaus tästä