Vihaan sua äiti!

”Vihaan sua äiti”, aika moni äiti on varmasti saanut osakseen tuon huudahduksen ja isät ehkä aavistuksen harvemmin. Tyttärien kasvatus on aikamoista leiskuntaa ja mölyt mahasta huudantaa. Varmasti kaikki tyttäremme ovat vihanneet minua hetkessä tai ajoittain. Ainoastaan poikamme ei ole koskaan päästänyt painavia sanoja ulos, mutta toki hänenkin jurottava katse on joskus voinut miltei käsinkosketeltavasti leikata ilmaa ja ”tappaa”.
”Vihaaminen” on toki luonnollinen ilmiö, kun pikkulapsesta kasvaa teini ja irrottautuminen äidistä alkaa ja vahvempi kiinnittyminen taasen isään, isän toimiessa roolimallina tulevalle miehelle. 

Siltikin voisin sanoa, että äitiys on maailman paras, ihanin, rakastettavin ja samalla epäkiitollisin työ. Keskustelimme juuri hypoteettisella tasolla avioeroista. Lasten monet luokkakaverien vanhemmat ovat eronneet. Tähän 12-vuotias tyttäreni minulle totesi, ”jos isin kanssa eroaisitte, hän muuttaisi helposti isän luokse”. Kirpaisiko, no ehkä pikkurillin verran, koska olen ollut se nro 1 lasten elämässä vuosia, se joka on hoitanut kaiken ja ollut kotona lapsiaan varten ja kantanut heitä vatsassa. Myöskin se henkilö, joka

Lue koko postaus tästä