Viikinsaari

Kesäloman päättymisen jälkeen lomafiilistä sai jatkettua tekemällä pienen kesäretken Tampereen Viikinsaareen. Niille, jotka eivät Tamperetta tai Viikinsaarta kovin tunne niin Viikinsaari on pieni saari Tampereen Pyhäjärvellä ja Hopealinjat liikennöivät saareen tunnin välein Laukontorilta. Itse laivamatka laivalla kestää n. 20 minuuttia ja matkalla voi nauttia kivoista Tampereen maisemista 🙂


Edellisestä vierailusta Viikinsaareen ehti kulua aika monta vuotta, veikkailin, että olen käynyt edellisen kerran varmaan vuonna 2010. Silloin Juha Tapio esiintyi Viikinsaaressa ja vettä satoi kaatamalla 😀 Oli siis viimeinkin aika suunnata laivan kokka kohti Viikinsaarta!


Lähdimme ystävän kanssa klo 14 laivalla ja paattiin nousi melko moni muukin; oli nelijalkaista, pitkää ja pätkää, nuorta ja vanhaa. Pääseepä saareen myös liikuntarajoitteisetkin.
”Mikä tuo oikein on?”Mitä Viikinsaaressa oikein sitten on?
”Viikinsaareen tutustuu parhaiten luontopolkua astellen. Polkujen varrella on ihastuttavia uimapoukamia kiireettömän kesäpäivän viettoon. Rantasaunakin Viikinsaaresta löytyy. Sen voi joko varata yksityiskäyttöön tai suunnata saunaan yleisillä saunavuoroilla kesäsunnuntaisin. Poukamien ja polkujen lisäksi Viikinsaaressa on pelikenttiä, minigolfrata ja lasten leikkipaikka.

Lue koko postaus tästä