Viikonlopun parhaat menovinkit: Turun päivä ja Osta tilalta!

Tulossa on taas vilkas viikonloppu. Lauantaina vietetään Osta tilalta! -päivää. Koska viime syksynä kirjoitukseni tapahtumasta sai paljon huomiota ja moni sanoi, että olisipa tiennyt siitä etukäteen, nyt hoksasin, että voisin mainita jo ennakkoon. Olkoonkin, että tapahtuma on jo huomenna, joten varoitusaika on lyhyt, mutta parempi kai näin, kuin kertoa taas vasta jälkeenpäin.

”Osta tilalta! -päivänä juhlitaan ruoan tuottajia ja lähiruokaa ympäri Suomea. Päivän aikana voit tutustua maatilojen toimintaan ja ruoantuottajiin sekä ostaa tuoreita raaka-aineita suoraan tiloilta. Moni tila antaa myös kävijöille mahdollisuuden tutustua tilan eläimiin, koneisiin ja pihapiiriin.”

Näin tapahtumaa kuvaillaan sen omilla sivuilla. Kyseessä on maaseudun, tuottajien ja suoramyynnin juhla, joka tarjoaa kaikille mahdollisuuden päästä näkemään, mistä ruoka tulee, sekä tukemaan tuottajia ostamalla suoraan tilalta, ilman välikäsiä.

Olen käynyt parina syksynä Perkkiön tilalla. Siellä on mm. lampaita ja sikoja.
Kokemukseni mukaan päivästä saa eniten irti, jos tsekkaa ennakkoon oman lähiseutunsa avoimet tilat, suunnittelee vierailukierroksensa ja koittaa ehtiä käydä mahdollisimman monessa paikassa. Kohteet kannattaa

Lue koko postaus tästä