Viikonloput ilman somea


Minulle on aivan huomaamatta muodostunut viime kuukausien aikana tapa, josta haluan kertoa teillekin.

Viikonloppuisin minä en käytä somea.

Tai ainakin pyrin parhaani mukaan välttelemään sitä. En avaa Instagramia tai Facebookia, en uppoudu tunneiksi blogeja selailemaan, ja viikonloppuna julkaisemani postaukset olen ajastanut etukäteen jo aiemmin viikolla.

Ja ei, en minäkään tässä viikonloppulakkoilussani aivan täydellinen ole. Myönnän auliisti, että auto- tai bussimatkalla saatan tykkäillä kavereiden kuulumisista Facebookissa tai lukea suosikkiblogieni uusimmat postaukset. Mutta ainakin pyrin olemaan sometta, ja se on jo paljon se.

Jos lähden kaupungille, lenkille tai minne vain, puhelin pysyy visusti laukun pohjalla. Jos linnottaudun sohvalle tai puuhastelen kotona, kännykkä lojuu yöpöydällä, eteisen lipastolla tai edelleen siellä laukun pohjalla. Toisinaan joudun maanantaiaamuisin tovin miettimään, missä se puhelin oikein onkaan. Somen välttely johtaakin helposti siihen, että koko puhelin unohtuu – mitä muuta me yleensä puhelimistamme pläräämme kuin somea?

On ihanaa kulkea rauhassa puistossa tai metsässä, istua kahvilassa, piipahtaa putiikeissa tai jopa ihan arkisesti tiskata ja laittaa

Lue koko postaus tästä