Villapaidasta servettipidikkeet


Muutama vuosi sitten kun osallistuin Käsityöblogien joulukalenteriin, tein kyseiseen luukkuun ihanan lämpimät astiahärpäkkeet vanhasta huopuneesta villapaidasta. Nyt kun kasaprojektin tiimoilta aloin ommella yhteen eri neulepaitojen ja muiden materiaalien jämiä yhteen, löysin laatikon pohjalta myös muutaman suiron tätä huovuttunutta villapaitaa, josta tein lisää suloisuuksia ruokapöytään. Tein toisen patalapun sekä neljä servettipidikettä. Materiaalia kyllä hiukan vielä jäi, mutta niistä ei saanut tähän enää mitään muuta, oli niin pikkuisia palasia.

”Jos tuo Käsityöblogien joulukalenteri kiinnostaa, niin minun viimeisimmässä postauksessa on iso määrä linkkejä, niin minun ja muiden postauksiin. Kyseinen kalenteri on yksi mielenkiintoisimmista kalentereista. Ja voit klikata itsesi facen ryhmään ja osallistua tänä vuonna itse.”

Patalapun tein niin, että piirsin kankaalle leipälautasta apunakäyttäen kaksi kappaletta ja ompelin ne käsin villalangalla yhteen. Servetinpidikkeet ovat ihan vapaalla kädellä tehtyjä, joiden reunat ompelin myös villalangalla. Tuli näin kivempi reuna. Huovuttunut paita ei enää purkaudu, joten ompelu ei ole pakollinen mutta kaunis. Virkata voi myös. Yhdistin kapeat päät yhteen

Lue koko postaus tästä