Villiviiniä & viininpunaista


On kaksi asiaa, joihin hullaannun joka syksy: viininpunainen ja villiviiniköynnösten syksyn myötä punertaviksi muuttuvat lehdet.


Villiviiniä ei näiltä leveyspiireiltä löydy joka talon kulmalta, mutta tarkkasilmäiset tamperelaiset ovat voineet bongata köynnöksiä yllättävän monesta paikasta. Villiviiniä kiemurtelee niin Klingendahlin, Siperian kuin Kehräsaaren tiiliseiniä pitkin sekä myös Hiedanrannassa, jossa nämä kuvat on otettu.

Suuntasimme alueelle kamera kourassa graffiteja kuvaamaan, mutta mies äkkäsi köynnökset ja passitti minut viininpunaisessa huivissani niiden eteen. Tällä tavalla tulevat yleensä parhaimmat kuvat, sen kummempia suunnittelematta.

Niin ne elämän kivoimmat asiat muutenkin tapahtuvat, yllättäen. Nurkan takaa tai baarin hämärässä eteesi saattaa kävellä sielunkumppani tai sydänystävä, ja hauskimmat pirskeet ja reissut ovat juuri niitä ex tempore -hetkiä, eivät viikkotolkulla suunniteltuja.

Liiat ennakko-oletukset pilaavat usein kaiken, kuvienkin suhteen. Parhaat asiat tapahtuvat ja onnistuneimmat kuvat otetaan, kun antaa asioille mahdollisuuden. Näin graffitikuvien (palailen niihin myöhemmin, kunhan saan ensin kuvat karsittua ja käsiteltyä) lisäksi saatiinkin vielä viininpunaisia viiniköynnöspotretteja.

Lue koko postaus tästä