Virkattu pipo

En ole aiemmin virkannut pipoa ja sitäkin piti testata.Siskoni pojalle ajattelin pipon tekaista, koska hänelle tämä olisi helpoin toteuttaa.Pienin pää, vähemmän hommaa = laiska täti ūüôā
Halusin tehdä piposta lämpimän, joten virkkasin tuplalangalla.Väreinä vaaleansininen ja tummanharmaa.Siskoni kertoi, että pikkuisen pään ympärys on 48cm, joten tein ketjusilmukoita saman verran.Tein silmukoista ympyrän ja aloin vain virkata lisää kerroksia.Kun olin virkannut mielestäni tarpeeksi kerroksia, aloin vähitellen kaventaa pipoa.

Lopuksi käänsin koko pipon väärinpäin, koska tykkäsin tämän puolen kuvioinneista enemmän.Virkkasin vielä korvien peitoksi läpät.Päättelin kaikki langat ja päätin helpottaa noiden läppien kiinnitystä.

Ompelin läpät kiinni ompelukoneella.Lanka katosi täysin tuonne kuvioihin.

Lopuksi pujotin kolminkertaisen langan läpän läpi, tein siitä letin ja solmin letin päähän solmun.Näin sain pipon kiinni laittamiseen nauhat.

Tällainen siitä nyt tuli.Siskoni lähetti kuvan pikkuisesta tädin tekemä pipo päässä.Hyvin sopi ja olin kyllä onnellinen, että tässä hommassa onnistuin.
Ihanaa torstaita teille kaikille <3

Lue koko postaus tästä