Virtuaalimatka Rioon (muisteloita)

Tehdäänpä sitten virtuaalireissu Brasiliaan. Eka kertaa siellä käydessä jäivät mieleen churrascariat. Siis ne ravintolat, jotka periaatteessa tarjoavat grilliruokaa.

Koko Brasiliajuttu ei mitenkään mahdu yhteen postaukseen, joten aloitetaan juuri näistä churrascarioista.


En voi olla tuntematta virtuaalista vatsakipua, kun muistelen ensimmäistä visiittiäni Rioon. Asuime Copacabanan rannalla, ja sinäpä oli lähellä erinomainen churrascaria nimeltä Marius.

Ovella sai käteensä pienen pyöreän läpyskän, jonka toinen puoli oli vihreä, toinen punainen. Kupletin juoni oli siinä, että alkupaloja syödessä pöydällä oli läpyskä punainen puoli ylöspäin, että sai evästellä rauhassa.

En ole eläissäni sen jälkeenkään nähnyt sellaista alkupalapöytää. Tai -pöytiä! Niitä oli monta eikä tainnut juuri olla herkkua, mitä sieltä ei olisi löytynyt. Oli kylmiä ruokia, ostereita, sushia, lämpimiä ruokia, leikkeleitä, salaatteja….. Ruotsinlaivojen buffetit todella kalpenevat tämän rinnalla!
Silloinen brittisiippani varoitteli syömästä liikaa, sillä pääruoka olisi pelkkää lihaa eri muodoissaan. Yritin siis ”vain” hiukan närppiä alkupalapöydistä. Vaikka yritykseksihän se jäi…

Kun alkupaloista oli selvitty, sai kaksivärisen läpyskän kääntää vihreä puoli ylöspäin, ja sitten se

Lue koko postaus tästä