Voissa haudutetut kyssäkaalikuutiot

Kyssäkaalit tulivat jokunen vuosi takaperin aikamoisella rytinällä jääkappimme vihanneslokeroon. Ne olivat ihmeellisen hyviä, monipuolisia ja hyvin säilyviä. Tämä oli taas niitä hetkiä, jossa piti ihan pysähtyä ja miettiä, että miksi ihmeessä emme olleet aiemmin kyssäkaalia kunnolla käyttäneet.

Kyssäkaalta saa varsin mukavasti REKOista ja ruokakapoista etenkin satokautena, mutta yllättävän helposti sitä löytyy myös luomuna — etenkin REKOoista. Minusta kyssäkaali on yksi niistä kasviksista, joka maistuu erityisen hyvältä juurikin luomuna. Lisäksi se on melkoisen helppo kasvattaa itsekin ja menestyy vaikkapa parvekelaatikossa. Kyssäkaali kuuluukin niihin, joita kasvatamme lähes joka kesä itsekin. Juuri maasta nostetun kyssäkaalin maku on ihana!

Lisää Luomulaakson Mummilan Keittiössä-sarjan reseptejä löydät täältä.

Nurmijärveläisen Lohenojan luomutilan kyssäkaaleja. VOISSA HAUDUTETUT KYSSÄKAALIKUUTIOT

haluamasi määrä kyssäkaalta
voita

hiukan suolaa
(korppujauhoja)

1. Kuori ja kuutioi kyssäkaalit ja keitä pehmeiksi suolavedessä. Mausta suolalla oma maun mukaan.
2. Laita pehmeät kyssäkaalikuutiot voihin hautumaan (ja ripottele halutessasi sekaan hiukan korppujauhoja).
3. Tarjoile voissa haudutetut kyssäkaalikuutiot perunoiden tai perunamuusin

Lue koko postaus tästä