Vuoden 2018 luomutuote on monikäyttöinen SunSpeltin Spelttimuro!

Vuoden luomutuote valittiin viime viikolla Luomuelintarvikepäivässä. Voittajaksi nousi kotimaisen SunSpeltin herkullinen Spelttimuro ja kunniamaininnalla palkittiin Terissaaren Korte-siideri.

Luomulaaksossa lähdettiin heti testaamaan Vuoden luomutuotteeksi valittua Spelttimuroa. Tuote ei valitettavasti kuulunut lähikauppamme valikoimiin, joten se oli aiemmin mennyt ihan ohi silmien. Onneksi murot löytyivät, kun lähdettiin hiukan kauemmas ja kotiin kannettiin heti kolme pakettia, jotta makuraati pystyi varmasti syventymään palkittujen Spelttimurojen jokaiseen ulottuvuuteen.

 

 

Vuoden 2018 luomutuote on monikäyttöinen SunSpeltin spelttimuro

Ihan alkuun, kun paketin avasi silmiin pisti Spelttimuron muoto. Se on mukavan kokoinen pallo. Sellainen suuhun sopiva – ei liian suuri, muttei ärsyttävän pieni, joita välillä näkee tehdyn.

Spelttimuron raaka-ainelista on silmiä hivelevän lyhyt. Vai miltä teistä kuulostaa luomu spelttitäysjyväjauho ja Himalajan kristallisuola. Tuon lyhyemmäksi ei ainesosaluettelo oikein enää pääse. Spelttimuroissa on muitakin positiivisia puolia. Ne sisältävät varsin kiitettävästi niin ravintokuitua kuin proteiiniakin, mutta eivät lainkaan sokeria.

 

 

Suolaa muroissa on juuri sopivasti. Suola täydentää spelttimuron pientä

Lue koko postaus tästä