Vuoden aloitus Espanjassa

Me päätettiin ennen joulua, että lähdetään välipäivinä pimeyttä karkuun Espanjaan. Vaikka reissusta sai pulittaa vähän enemmän uuden vuoden takia ja lentomatkat oli vähän pidemmät, niin oli kyllä aivan oikea päätös lähteä tankkaamaan aurinkoa. Yövyttiin mun miesystävän vanhempien luona Guardamarissa, joka on ajomatkan päässä esimerkiksi Alicantesta ja Benidormista. 
Ensimmäisenä päivänä lähdettiinkin ajamaan kohti El Peñón de Ifacia, joka on yli 300 metriä korkea, Välimeren ympäröimä vuori. Tuolle päivälle osui just oikea sää kiipeämiseen: alle 20 astetta lämmintä, selkeää ja aurinkoista. Reitti ylös oli välillä todella haastava, nimittäin kivet olivat todella liukkaita ja polut kapeita. Sateella tai pilvisellä säällä en lähtisi kiipeämään, sillä näkymä on parhaimmillaan selkeällä säällä ja kiipeäminen turvallisinta kun on kuivaa. Vuorella oli kyllä aivan todella upeat näköalat, joten jos suunnittelette reissua Valenciaan, niin suosittelen ehdottomasti käymään Ifacilla. Tuolla viettää helposti urheilullisen päivän. 
Totta kai reissun aikana tuli pyörähdettyä myös Alicantessa shoppailemassa (vaikka mukaan tarttui vain pari juttua Sephorasta ja kynttilä

Lue koko postaus tästä