Yhdet housut, kaksi tyyliä


Nyt on pitkään ollut iso juttu culotte -housut ja olen itsekkin niihin ihastunut. Ensimmäiset löysivät meille viime keväänä Kierrätyskeskuksesta ja sen jälkeen olenkin tuunannut omista vanhoista housuista helposti ja nopeasti tämän tyyppisiä housuja. Nyt muutossa keräsin laatikoista ison määrän suoria housuija, joista osa lähti suoraan Hope- yhdistykselle ja osa sitten tuunattiin vielä tähän tarkoitukseen. Kaikkia en tuunaa näin, vaan niistä tulee ihan muuta.
Culotte- housujen tekoon ei tarvita kuin sakset ja lankaa ja neula. Mikään pakko ei ole ompelukoneella edes huolitella, sillä käänteen voi tehdä kaksinkertaiseksi myös. Leikkaa ensin lahkeista sopiva määrä pois (muista kääntövara 3-4cm) ja jos ei huolittele, niin kääntövaraksi vielä 2cm. Ja silitys pitää hyvin käänteet paikallaan kun ompelee käsin lahkeet kiinni.

KirppislöytöRuudullisetMustat
Olen leikellyt myös yhdet farkut näin lyhyeiksi mutta blogia selatessa huomasin, etten ole kyseisiä farkkuja tänne koskaan laittanut. Joka tapauksessa, myös farkuista saa kivoja culotte- housuja, varsinkin jos on vähän leveämpää lahjetta omaavat farkut. Itse tykkään todella

Lue koko postaus tästä