Yhteinen loma perheen kanssa vai pitkä loma päiväkodista?

Lapsiperheessä joutuu aina enemmän tai vähemmän sumplimaan perheen kesälomia varsinkin sillon, kun perheen lapset ovat päivähoidossa tai koulussa. Meillä on onneksi siitä hyvä tilanne, kun lapset ovat kunnallisessa päivähoidossa, niin niille on tarjolla varahoitopaikka myös kesällä mikäli oma päiväkoti on kiinni. Yleensä päiväkodit sulkevat ovensa juhannuksen jälkeen ja aukeavat jälleen elokuun alussa. Meidän päiväkoti oli suljettuna tänä vuonna heinäkuun.

Pienelle lapselle varahoitopaikkaan joutuminen voi olla tosi stressaava tekijä, sillä yleensä ryhmään on yhdistettynä koko päiväkodin ryhmät. Välttämättä juuri silloin ei ole siis samassa ryhmässä ketään tuttua leikkikaveria tai hoitajaa. Myös uusi ympäristö itsessään on todella jännittävää. 
Muistan Lilianin ollessa pieni Patrikin ikäinen tyttö oli varahoitoon joutuminen aina todella raskasta. Hän itki joka kerta päiväkotiin vietäessä ja oli todella väsynyt kun hänet haettiin sieltä. Muistaakseen hän oli myös itkeskellyt päivän aikaan muutenkin. Nyt lapset ovat olleet yhdessä varahoitopaikassa samassa ryhmässä, joten se on ollut pelkästään kivaa vaihtelua, kun on saanut viettää päivän turvallisen