Yksi maailman seitsemästä ihmeestä

Intiassa kävimme Taj Mahalissa. Taj Mahal on varmasti yksi Intian tunnetuimpia nähtävyyksiä. Keisari Shah Jahan rakennutti Taj Mahlin mausoleumiksi yhden vaimonsa muistoksi, joka kuoli synnytyksessä. Taj Mahal on valmistunut vuonna 1648. Taj Mahal on varmasti maailman suurin rakkaudenosoitus! Eipä joka päivä kävele vastaan miestä, joka on valmis rakennuttamaan mausoleumin rakkaalle vaimolleen.
Taj Mahal oli täynnä ainutlaatuisia yksityiskohtia! Mietimme useasti ääneen, kuinka kova työ on ollut rakentaa nuo kaikki yksityiskohdat. Nykyään on useita koneita ihmisen työtä helpottamassa, mutta tuolloin ei ole ollut samanlaista mahdollisuutta. 
Vierailu Taj Mahalissa oli todella unohtumaton! Sinne pystyi ostamaan ns. Vip-lipun, jolla pääsi lyhyempään jonoon. Tuo lippu maksoi 1000 rupiaa eli noin 14 euroa. Länsimaalaiselle lippu ei siis ollut mikään mahdottoman kallis, mutta Intiassa tuo on iso raha. Kannattaa varautua myös turvatarkastukseen, jossa tulee olla todella tarkka laukustaan! Laukut laitettiin valaisun läpi ja kun ne vielä tarkemmin katsottiin, koitettiin yhdeltä meistä varastaa laukku. Taj Mahalissa vieraillessa kannattaa myös varautua

Lue koko postaus tästä