Yksinkertaisista aineista saa hyvää ruokaa ja helposti: Paprikapasta

Lomaviikolla on sisäinen kotihengettäreni nostanut päätään ja olen keitellyt hilloja ja jopa ahkerasti kokkaillut miehelle. Eilen kaupasta tarttui käteen pussillinen Närpiön Snack – paprikoita (eli pieniä, erivärisiä ja rapeita paprikoita), ja tuli mieleen laittaa sydänkävylleni kasvispastaa. Vain käyttäen noita paprikoita ja jotakin muuta, eli paahdetulla paprikalla maustettua tuorejuustoa. Jaa niin, laitoin siihen kyllä kirsikkatomaattejakin, kun niitä sattui olemaan kourallinen…



Ensin pikkupaprikat viipaloidaan ohuiksi siivuiksi, poistaen siemenisen ytimen. Viipaleet paistetaan hyvässä oliiviöljyssä pehmeiksi, ei saa ruskistaa! Lisää paistamisen loppupuolella puolitetut kirsikkatomaatit. Lisäsin hiukan savupaprikajauhetta, kun sitäkin Unkarin tuliaisina sattui olemaan. Cayennepippuri voisi myös olla hyvä, mutta herra ei tykkää kovin tulisesta.


Sitten: Salainen ase! Eli paahdetulla paprikalla maustettu tuorejuusto! Käytä koko purkki per pussillinen noita snack-paprikoita ja kourallinen kirsikkatomaatteja. Notkista kastike tarvittaessa kermalla. Kasviskerma toimii varmaan myös. Tarkista maku ja lisää suolaa ja mustapippuria tarvittaessa.



Itse olisin nauttinut tämän jonkin papupastan, tai kikhernepastan kaverina, mutta kumpaakaan ei nut ollut, eli tavallinen munapasta sai kelvata.

Lue koko postaus tästä