Kahvihetken herkku: Banaani-mokkapalat

Tässä vinkki, mihin upottaa jo niitä vähän tummuneita ja pehmenneitä banaaneja. Instan puolella jo tämän ohjeen jaoinkin sekä vinkit banaanin pakastamiseen.

Mutta tässä se tulee, banaani-mokkapalat.

Banaani-mokkapalat

3,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 dl sokeria
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasoneria
100 g voisulaa
1 banaani soseutettuna
2 dl kermaa

Kuorrute
100 g voisulaa
2 rkl vahvaa kahvia
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
tomusokeria

Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Lisää loput kuivat aineet. Sekoita joukkoon muut ainesosat, älä vaivaa liikaa. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Paista 175 asteessa 25 minuuttia.

Valmista kuorrute sekoittamalla ensin keskenään voisula ja kahvi. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja tomusokeria sen verran, että kuorrutte on sopivan notkeaa. Liian löysä kuorrute valuu reunoilta pois.

Kun pohja on valmis ja jäähtynyt, kaada päälle kuorrute ja levitä tasaiseksi. Kookoshiutaleilla tai nonparelleilla.

Kivoja kahvihetkiä sulle. ❤️