Muumi jääluola – Moomin icecave


Olimme muutama viikko sitten (ennen kaikkia koronarajoituksia) parin päivän Suomen roadtripillä siskoni kanssa ja sen päänähtävyytenä oli tämä upea Muumi Jääluola. Itse yllätyin positiivisesti paikasta. Hintakin oli kohtuullinen tuollaisesta nähtyvyydestä. Varsinkin, kun muumeista tykkään.

Kesäisin Suomesta löytyy ihania lomakohteita ja kauniita paikkoja. Onneksi löytyy myös talvikohteita, kuten upea Muumi jääluola – Moomin icecave. Ei tarvitse edes lähteä Lappiin asti täältä etelästä nähdäkseen talven ihmeitä. Muumi jääluola sijaitsee Pohjois-Savossa, Leppävirralla.

Muumi jääluola sijaitsee hotelli Vesileppiksen yhteydessä. Hintaa lipuilla oli 14 euroa aikuiselta. 1-3 -vuotiaat 7€, alle 1-vuotiaat maksutta ja perhelippu 48€. Perhelippu sisältää kaksi aikuista ja kaksi lasta. Lisäliput lapsselle perhelipun yhteydessä on 7€ / lapsi. Mielestäni oikein kohtuulliset hinnat näin hienosta paikasta.


Jääluola sijaitsee hotellin pohjakerroksessa. 30 metriä maan pinnan alapuolella on kiveen hakattu luola. Siellä on tietysti viileää, että lumi ja jääveistokset säilyvät. Kannattaa siis varata lämmintä vaatetta ja lapaset mukaan. Tosin paikan päällä näytti olevan myös lämmittelyhuone.

Lapsille ja lapsenmielisille löytyy myös