Nähtävää Venetsiassa

Lisää nähtävää Venetsiassa, oletko kuullut näistä:  scala d’Oro kultarappuset on nähtävillä Dogen palatsissa on tehty 24 karaatin kullasta vuonna 1559. Venetsian tulviin vaikuttaa ilmastonmuutoksen lisäksi myös sirokkotuulet, kovat aallot täysikuun aikaan. Museo del Vetro on lasimuseo Venetsiassa.

Golden staircase scala d’Oro at Doge’s Palace.
Venice’s flooding are subject to the tides because climate change but also strong sirocco winds from the south and natural high tides due to moon phases.


Venetsiassa on myös useita vihreitä puistoja, tässä yksi suurimmista. Giardini della biennale on puiden reunustama puistoalue jossa pidetään Biennale art festival taidenäyttelyitä, esillä on ollut myös alvar aallon tuotantoa Suomesta. Puutarhan loi alunperin Napoleon ja puutarha levittyy melko laajalle alueelle. Silloin kun ei ole taidefestaria tuolla voi käydä vaikka rentoutumassa muiden nähtävyyksien jälkeen. Dogen palatsilta puutarhalle on matkaa noin 1.5km. Puutarhassa juoksee myös useita kulkukissoja. Myös läheltä Venetsian juna-asemaa löytyy pikkupuutarha giardino Mistico ja parco Savorgnan.

Giardini della biennale is parkland of Venice  which hosts

Lue koko postaus tästä